Autodesk Vault aangesloten op ERP

Bij een material handling klant is weer een belangrijke stap gemaakt in de implementatie van de Autodesk PDM oplossing VaultProfessional. De itemmaster, de database met alle artikelen is gevuld door éénmalig een dump in te lezen vanuit ERP.  Daarmee zijn in “één klap” 20.000 items geimporteerd en beschikbaar in PDM! Dat was uiteraard niet zo makkelijk gerealiseerd als hier geschreven. Met name de data van zowel het ERP systeem als PDM waren uiteraard vervuild, wat onvermijdelijk is met databases van meer dan tien jaar oud en gevuld met grote hoeveelheden data.

Er zijn een groot aantal opschoonacties nodig geweest om de kwaliteit van de ERP dump op een acceptabel niveau te krijgen.  Uiteindelijk zijn 20.000 (standaard) items ingelezen met daarbij horende 90.000 stuklijstregels.

Na deze verrijking van het PDM systeem konden de documenten (cad-bestanden) gekoppeld worden aan deze items. Uiteindelijk zullen de CAD-stuklijsten de geimporteerde ERP-stuklijsten gaan vervangen bij een eerstvolgende revisie. Op het moment dat er een nieuwe revisie ‘released’ wordt, zal een XML weggeschreven worden die vervolgens met een speciale importtool ingelezen wordt in het ERP systeem.

De projectstap op dit alles te bereiken is gestart in september 2016) en uiteindelijk gerealiseerd in februari 2017. PD Solutions heeft de rol vervuld als projectleider en daar waar nodig actief ondersteuning geboden om dit project zo goed mogelijk te laten slagen.