3D CAD uit de Private Cloud

Het up-to-date houden van alle CAD-stations is vaak een tijdrovend karwei waar meer tijd en geld in gaat zitten dan veel bedrijven zich realiseren.

Jaarlijks dient de nieuwste versie van het CAD pakket geinstalleerd te worden, en tussentijds het updaten van de applicaties met de benodigde servicepacks en updates. En dan vervolgens nog het instellen van de juiste gebruikers instellingen. Vaak loopt je als beheerder nog tegen onvoorziene problemen aan, die gek genoeg zo maar werkstation afhankelijk kunnen zijn. Net iets andere hardware, of toch iets vergeten aan te vinken bij het installeren? Of is de eerdere versie niet goed ge-de-installeerd? (inderdaad, ik spreek uit ervaring).  En dit alles in een live-omgeving waar engineeren zonder CAD geen optie is!

Binnen grotere bedrijven met overwegend administratieve medewerkers wordt al lagere tijd gebruik gemaakt van virtuele werkplekken (VDI) waarbij alle desktops afgeleid zijn van één basisconfiguratie (master image). Op moment dat het master-image geüpdatet wordt, beschikken alle gebruikers direct over de nieuwste software versies. Een enorme winst voor het beheer van alle werkstations.

Vandaag de dag is dit ook mogelijk met 3D CAD! Mede dankzij de video GRID-kaarten is het mogelijk voldoende performance te realiseren voor 3D applicaties. Afgelopen maand heeft PD Solutions een uitdagend project afgerond samen met ICT Partner FASTBYTE om dit aan te tonen.

Naast Autodesk Inventor maakte de klant in kwestie ook gebruik van het 3D pakket Tekla t.b.v. het ontwerpen van staalconstructies. Beide applicaties presteren op de Citrix omgeving naar volle tevredenheid van de gebruikers. En gezien het hier om ontwerpen van scheidingsinstallaties betreft waarbij modellen met meer dan 10.000 parts meer regel is dan uitzondering, is dit een heel mooi resultaat.

Ook geinteresseerd in deze toepassing? Neem gerust contact op.

P.Prins 2017