Implementatie salesconfigurator afgerond

Begin dit jaar is een belangrijke mijlpaal bereikt van een Merkato implementatie bij een producent van carrosserieën. Het systeem is live voor de afdeling Sales en daarmee zijn zij nu in staat in enkele minuten een offerte te genereren van een complete koelwagen. Vervolgens kan met enkele klikken meer, één of meerdere alternatieve aanbieding gegenereerd worden.

De complexiteit van deze koelwagens is groot. Afhankelijk van de gewenste capaciteit (m³) wordt een geschikt chassis bepaald. Afhankelijk van het klimaat van het land waar de wagen wordt ingezet, kan bepaald worden welk koelsysteem het meest geschikt is. Daarnaast zijn een groot aantal opties mogelijk echter wel afhankelijk van het gekozen chassis en koelsysteem. De configurator filtert op basis van de achterliggende kennisregels alle onmogelijkheden weg zodat de verkoper alleen maar voor deze wagen geschikte k euzes kan maken. Afhankelijk van het land van gebruik worden specifieke opties verplicht en worden de externe maten gevalideerd met de lokale reglementaire maximale afmetingen. En zo zijn er nog honderden kennisregels vastgelegd in het systeem die ervoor zorgen tot een foutloze stuklijst te komen.

Naast het configureren van de wagen, kan ook de offerte layout geconfigureerd worden. Afhankelijk van de vestigingsregio van de klant kan gekozen worden voor een Europese layout met Europese trucks of een Aziatische  layout met Hino trucks. Tevens is de offerte te genereren in vier talen en kan gekozen worden uit metrisch of imperial eenheden.

De inrichting van Merkato is in zijn geheel door PD Solutions uitgevoerd. Ondanks dat de Merkato software eenvoudig is in gebruik en dat bedrijven de inrichting na een twee daagse training voor eigen rekening nemen, is hier bewust gekozen dit volledig uit te besteden. Met als resultaat een veel snellere implementatie van het systeem.